Hurtig søgning
Varegrupper
Ruskinds-FibreUre til Indbyg og IndsætBØGER til TRÆCD - DVD om træDekupørsav HegnerDekupørsavs KlingerDekupørsav TilbehørFretsaw - John A. NelsonIntarsia - Judy Gale RobertsIntarsia - Garnet HallIntarsia UdstyrKlingspor PudseMopKirjes OrbiCutKirjes SlibeudstyrRazertip TræbrænderSeeSander SlibeskiverTræarbejde TilbehørDekupørsav's MagasinerTrædrejning's Magasiner
I det sidste nummer af Scrollsaw fandt jeg en tegning af dette ur,som jeg har bygget.


Uret har faste visere,og tallene står på tandhjulene.Det er en særdeles udførlig vejledning,hvor der er peget på enhver detalje. Uret er ikke svær at bygge,og en weekend er sikkert nok,hvis man har savet lidt i forvejen. Da uret er bygget nærmest som en knagerække med et tandhjul på hver sin aksel,kan man let finde en eventuel misere i en fart.


Uret  kan dårligt være mere enkelt, da der kun er 4 tandhjul. Det bevirker så at gearkassen ikke er så stor, så derfor har jeg sat en taljeblok på loddet,så linen bliver dobbelt så lang. Nu kan uret gå et døgn før loddet når gulvet. Denne forandring gør så også at loddet må veje det dobbelte for at give samme trækkraft. Et sådant ur er utrolig slidstærk. Jeg har en anden model gående i stuen på 4. år og der er ikke skygge af slitage nogen steder.


Disse ure er forsynet med sekundpenduler, der er ca 1 m lange. Det giver en meget præcis gang der let kan holdes inden for et minut om ugen.


Selvfølgelig har man ikke brug for flere ure i huset,da der er ure i telefon,vejrstation og måske også i brødristeren.men det er nu hyggeligt at blive mødt med urets tikken, når man om morgenen kommer ind i stuen.  


Uret her er en rigtig god begyndermodel,så gå endelig i gang    

 

Vagn Steffensen

 

HobbyBixen - Tlf. 30 20 59 49 (aften & weekend) - hobbybixen@paradis.dk